Låt bollen studsa!

Alla barn gillar att studsa på studsmattan, men har du sett att det även finns små studsmattor för till ex fotbollsträning? De kallas for rebounder och är egentligen mycket roligare än vanliga fotbollsmål där du hela tiden ska hämta bollen om du spelar själv.

Med en rebounder kan du ta bollövningar till en helt ny nivå. Det är enkla och lättmonterade småmål som är briljanta för fotboll, volleyboll och handboll. Det är möjligheten att justera vinkeln som är hemligheten bakom rebounderns effektivitet. På så sätt får man ett mycket flexibelt träningsredskap.

Idén är mycket enkel. Det är en blandning mellan ett traditionellt bollplank och ett litet mål. Genom det mjuka och elastiska nätet så får utövaren snabbt bollen i retur. Du kan lätt slå en passning med en bredsida eller göra en handbollspassning och få bollen tillbaka.

Det finns egentligen ingen begränsning för hur du kan använda en rebounder. Det lilla målet är enkelt att justera. Så en fotbollsspelare kan träna passningar med fötterna. För att senare ändra målets lutning och få bollen tillbaka i höjdläge. På så sätt kan du även träna nedtagningar och nickar.

En volleybollspelare kan nöta passningstekniker genom att på ett bra avstånd placera bollen mot det spända nätet. Rebounder har egentligen ingen begränsning, med lite fantasi och kreativitet kan du komma på vilka övningar som helst.

Det är inte så dyrt att köpa en rebounder. På nätet finns massor av alternativ och etablerade företag som Lekute.se har den populära modellen EXIT Kickback Rebounder i flera storlekar.

Alla som utövar en bollsport har ägnat massor med timmar åt spontanidrottande. Det är hemligheten bakom att bli riktigt bra. En gång i tiden stod ungar vid garageportar, väggar eller bollplank och bara nötte sin färdigheter. I dag finns reboundern som den perfekta lagkompisen. Bollen landar mjukt i nätet och studsar tillbaka perfekt. Den är enkel att montera och det finns ankare att fästa i marken. På så sätt flyttar den sig inte.

kickback rebounder