Rund, rektangulär eller oval studsmatta?

Att välja studsmatta kan vara svårt eftersom dagens utbud är så brett. Det finns alla möjliga olika former. Runda, fyrkantiga och ovala. Det finns flera faktorer som avgör vilken form och storlek som passar bäst. Bland annat vem eller vilka som ska hoppa på studsmattan. En liten rund studsmatta passar perfekt för små barn som vill hoppa och leka. Större barn och tonåringar kan behöva en större rund. Rektangulära och ovala studsmattor passar de som är ute efter mer plats att göra olika tricks och liknande.

Om trädgården är liten kan en rektangulär studsmatta vara ett bra val för att utnyttja platsen så bra som möjligt. Samma sak med en oval. Fördelen med rektangulära och ovala studsmattor är att man inte drivs mot mitten på samma sätt som hos en rund studsmatta. Det gör att det blir behagligt att hoppa även utanför mitten på studsmattan.

Något som är värt att tänka på vid köp av oval studsmatta är att det bör finnas tillräckligt många ben. Vanligtvis har runda studsmattor fyra ben, men när studsmattan är stor och oval rekommenderas sex ben för att den ska bli extra stabil. EXIT JumpArenA oval är en studsmatta som har sex ben och väldigt hög säkerhet. EXIT har även de andra formerna och de finns att köpa på Lekute.se.

 

2