Studsmatta och robotgräsklippare? Här är lösningen!

Funderar du på om en robotgräsklippare kommer fungera ihop med en studsmatta? Självklart fungerar det! Robotgräsklippare blir alltmer vanliga och det finns flera olika lösningar för att rädda gräsklipparens knivar från att förstöras av studsmattans ben.

En bra lösning är att fästa en bräda längs benen på studsmattan studsmatta
enligt bilden till höger. Då känner robotgräsklipparens sensorer att det är något i vägen och vänder automatiskt. Med den lösningen kan gräsklipparen ändå ta sig in under studsmattan för att klippa. Brädan kan enkelt fästas genom att borra två hål i varje ände och därefter trä igenom rejäla buntband.

En annan lösning är att dra robotgräsklipparens avgränsningskabel runt studsmattan, men det innebär såklart att ytan under studsmattan måste klippas manuellt.

En tredje lösning är att gräva ner den horisontella delen av benet så den ligger under marken. Det innebär en del jobb men kan vara estetiskt snyggare om det är det man är ute efter. Gräv inte ner benen för mycket bara, då finns risken att hoppduken nuddar marken när någon hoppar och blir det farligt.

På bilden visas lösningen på en EXIT studsmatta från Lekute.se.