Ta hand om studsmattan under vintern!

Vad gör du med studsmattan när vintern kommer?  För att förlänga livslängden är det bäst att demontera hela studsmattan!

Känns det som ett för stort projekt kan du åtminstone ta in: kantskyddet, hoppduken, skyddsnätet och fjädrarna. Kommer ramen att stå kvar ska du se till att inget vatten kommer in i ramens hål (till ex där fjädrarna satt), hålen ska täppas igen eller skyddas på annat sätt.

Ett annat alternativ är att bara ta ner skyddsnätet och låta studsmattan stå kvar med ett skyddsöverdrag. det du ska tänka på då är att skotta bort snön så att det inte blir ett tungt lager (kan ju bli några hundra kilon!) som förstör fjädrarna och hoppduken och ger sämre studs framöver. Du bör också hålla koll när det kommer mycket regn, även om överdraget har dräneringshål kan hålen täppas igen av till ex löv eller vattenpölar uppstå för att studsmattan inte står helt plant. Överdraget skyddar främst mot smuts och sköter inte hela tillsynen.

Studsmatta under vintern

Tänk på att studsmattor är riktiga vindfång som kan ta sig en flygtur i kraftig vind! För att minska risken för stormskador kan du förankra studsmattan med en förankringssats.

Har du ordnat vinterförvaringen kan du luta dig tillbaka och bara längta till nästa vår, snart kan du och/eller barnen hoppa igen!