Vilken studsmatta blir bäst i test 2016?

Många undrar vilken studsmatta som är bäst och det finns en del test som ibland tyvärr mest förvirrar i.st.f. hjälper konsumenter. Oftast jämförs bara ett fåtal modeller i väldigt olika pris- och kvalitetsklasser och då är det viktigt att se allt i rätt sammanhang. Många test är inte oberoende heller, det finns till ex en del kommersiella ”testsidor” där man helt enkelt köper sin plats (som en annons egentligen) och hos andra test har beställaren redan i förväg bestämt hur resultatet av ”undersökningen” ska bli: deras modell är såklart bäst och konkurrenternas modeller är givetvis sämre.

Hur ska man då veta vilken studsmatta man behöver? Det gäller att komma fram till vilka egenskaper som är viktiga just för dig och/eller din familj. För en modell som passar perfekt för en viss person kanske är helt fel val för en annan person, oavsett om den nu har ”vunnit” i ett test, alla har ju olika krav och önskemål.
Det är inte lätt att hitta rätt i studsmattedjungeln, men en del tillverkare har i alla fall tydliga tabeller för att jämföra skillnader mellan deras modeller.

Här nedan ser du till exempel en jämförelse av EXIT studsmattor, listan är rätt så detaljerad så att man får en uppfattning om vad man ska tänka på och märkningen med ”brons”, ”silver” och ”guld” underlättar också för att förstå skillnaden mellan Twist, JumpArenA, Supreme och InTerra:

EXIT Trampoline Comparison Chart 2016 SE

Även BERG har en rätt så tydlig jämförelsetabell där skillnaderna mellan Talent, Favorit, Champion och Elite+ framgår:

berg trampoline comparison

När du vet vilka tekniska egenskaper som känns viktiga för dig är det bara att kontakta en etablerad återförsäljare som till ex Lekute.se som vet mycket om modellerna i deras sortiment och kan besvara eventuella kvarstående frågor om till ex användarvikt, underhåll, leverans m.m. Se till att handla hos en återförsäljare som även kan leverera reservdelar!