Kantskydd – vad ska man tänka på?

Kantskydd är en av de dyraste delarna på studsmattan, på billiga studsmattor brukar man därför hitta kantskydd av mycket sämre kvalitet och med avsevärt kortare livslängd än på dyrare modeller. Behöver man sedan köpa ett nytt kantskydd till sin billiga studsmatta vartannat år blir det i slutänden dyrt ändå! Sedan är de oftast tunnare och förflyttas lätt och på det viset påverkas säkerheten negativt.

Se till att köpa en studsmatta med ett tjockt kantskydd på minst 20 mm, det finns många bra och prisvärda studsmattor som har 30 mm som såklart är ännu bättre.

kantskydd
Fyllningen ska vara foam med slutna celler (vissa billiga modeller har skumgummi med öppna celler). Slutna celler upptar stöter mycket bättre och ser till att kantskyddet behåller sin form. Öppna celler absorberar vatten och gör att kantskyddet går sönder förhållandevist snabbt.
Även yttermaterialet ska vara av kraftigt material som PVC och det ska även vara UV-skyddat. Billiga modeller kan till ex ha PE (presenningmaterial) med en tjocklek på 0,2mm, medan en kvalitetsmodell som till ex EXIT Supreme har PVC på hela 0,74mm.